close
Niniejsza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Strony, prowadzenia odpowiednich statystyk, a także zapamiętywania preferencji i personalizowania strony w zakresie wyświetlanych treści. Poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej można wyrazić zgodę na zapisywanie plików cookies lub je zablokować. Kontynuując przeglądanie tej strony internetowej bez zmiany ustawień plików cookies w Twoim urządzeniu, wyrażasz zgodę na ich zapisywanie. Dowiedz się więcej o plikach cookies

Wieczory kulinarne - edycja letnia - owoce miękkie


Projekt współpracy "Kulinarno-owocowa promocja regionu" przewiduje realizację kulinarnych wieczorów tematycznych. Kolacje odbyły się u Restaurataorów, którzy zgłosili się do udziału w projekcie: Restauracja Marchew Piła, Dolina Aniołów Chrustowo, Dwór Hercowo Kościerzyn Wielki, Dworek Galeria Koper w Grabównie oraz Jutrzenka w Białośliwiu.

W ramach zadania restauracje zorganizowały spotkanie tematyczne dotyczące potraw przygotowanych na bazie owoców pochodzących  od lokalnych dostawców. Uczestnicy wieczorów to jednocześnie członkowie jury, którzy podczas każdej kolacji wybierają najsmaczniejsze dania.

W miesiącach czerwiec i lipiec restauracje przygotowywały potrawy na bazie owoców miękkich. Jury wybrało 10 potraw, które umieścimy w publikacji. Obowiązkiem restauratora będzie umieścić te potrawy w menu Restauracji oraz oznaczyć logiem projektu.

 

W książce znajdą się również potrawy, który zostaną przygotowane na bazie  owoców twardych.  Wybór nastąpi podczas jesiennych spotkań tematycznych.

......

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIFeyv0OWVVsj_YQJGNuX_G0lcltvg7GAOKahKPeM_RlccMA/viewform?c=0&w=1
Nasz profil na Facebook
Notecki Szlak turystyczny