close
Niniejsza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Strony, prowadzenia odpowiednich statystyk, a także zapamiętywania preferencji i personalizowania strony w zakresie wyświetlanych treści. Poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej można wyrazić zgodę na zapisywanie plików cookies lub je zablokować. Kontynuując przeglądanie tej strony internetowej bez zmiany ustawień plików cookies w Twoim urządzeniu, wyrażasz zgodę na ich zapisywanie. Dowiedz się więcej o plikach cookies

Warsztaty z wybieku tradycyjnego chleba i wyrobu masła


W ramach projektu w maju 2022 roku odbyły się 2 edycje na terenie 1 gmin
powiatu pislkiego, każda edycja trwała 1 dzień po 8 godziny dydaktyczne łącznie przeprowadzono 16 godzin dydaktycznych.
Spotkania odbyły się w Muzeum Kultury Ludowej w Osieku nad Notecią.
Realizacja zadania przyczyniła się do zwiększenia wiedzy wśród mieszkańców
obszaru LSR w zakresie poznania zasad wypieku chleba i wyrobu masła.
Efektem realizacji zadania jest zorganizowane szkolenia, 12 osób przeszkolonych, wszystkie osoby oceniły szkolenie jako adekwatne do oczekiwań.
Zdobyta wiedza i umiejętności zostaną wykorzystane przez uczestników w życiu codziennym.
Przedsięwzięcie pozwoliło uczestnikom poznać  historię i kulturę przygotowania w zapleczu domowym produktów spożywczych.
Działanie przyczyniło się do  aktywizacji mieszkańców w kierunku tradycji i
współpracy z innymi, co przyczyniło się do wzmocnienia kapitału społecznego na obszarze LSR.

   
.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIFeyv0OWVVsj_YQJGNuX_G0lcltvg7GAOKahKPeM_RlccMA/viewform?c=0&w=1
Nasz profil na Facebook
Notecki Szlak turystyczny