W miniony weekend odbyły się pierwsze warsztaty dla dorosłych pn. „Produkty lokalne Krajny szansą na biznes”, które odbyły się w hotelu Cieszymir. Był to pierwszy z czterech zjazdów dla dorosłych planujących uruchomienie działalności gastronomicznej/cateringowej. Dwudniowy zjazd obejmował: 1. Wykład wprowadzający w tematykę następujących zagadnień:
- Kiedy zachodzi potrzeba zarejestrowania działalności gospodarczej? - Przepisy sanitarno–epidemiologiczne w działalności gastronomicznej i cateringowej. - Działanie 19.2 PROW 2014 – 2020 jako źródło finansowania działalności gastronomicznej/cateringowej.

2. Warsztaty „Zasady organizacji imprez okolicznościowych oraz dekoracje stołów i pomieszczeń”: - Zasady kompletowania zastawy stołowej. Przygotowanie i nakrycie stołu. - Zasady organizacji imprez okolicznościowych. - ABC obsługi kelnerskiej. - Nauka układania serwetek. - Typy kompozycji florystycznych na różne okazje.

Wszystkim uczestniczkom za udział dziękujemy.
Zjazd II już w najbliższy weekend tj. 01.06. - 02.06.2018 r. w Więcborku
|