close
Niniejsza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Strony, prowadzenia odpowiednich statystyk, a także zapamiętywania preferencji i personalizowania strony w zakresie wyświetlanych treści. Poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej można wyrazić zgodę na zapisywanie plików cookies lub je zablokować. Kontynuując przeglądanie tej strony internetowej bez zmiany ustawień plików cookies w Twoim urządzeniu, wyrażasz zgodę na ich zapisywanie. Dowiedz się więcej o plikach cookies


Warsztaty kulinarne kuchnia Krajny i Wielkopolski


W ramach projektu w miesiącu marzec 2022 roku odbyły się 3 edycje na terenie 3 gmin powiatu pislkiego, każda edycja trwała 2 dni po 8 godziny dydaktyczne łącznie
przeprowadzono 48 godzin dydaktycznych.
Spotkania odbyły się w:
1. Restauracji Dworek w Grabównie, gm. Miasteczko Krajeńskie;
2. Restauracji Jutrzenka w Białośliwiu, gm. Białośliwie;
3. Fundacja "Dolina Aniołów" w Chrustowie, gm. Ujście.
Realizacja zadania przyczyniła się do zwiększenia wiedzy wśród mieszkańców
obszaru LSR w zakresie poznania przygotowania potraw kuchni krajeńskie i wielkopolskiej.
Efektem realizacji zadania jest zorganizowane szkolenia, 18 osób przeszkolonych,
wszystkie osoby oceniły szkolenie jako adekwatne do oczekiwań.
Zdobyta wiedza i umiejętności zostaną wykorzystane przez uczestników w życiu codziennym.
Przedsięwzięcie pozwoliło uczestnikom zdobyć wiedzę i umiejętności przygotowania potraw tradycyjnych.
Działanie przyczyniło się do aktywizacji mieszkańców w kierunku tradycji
i współpracy z innymi, co przyczyniło się do wzmocnienia kapitału społecznego na obszarze LSR.    

 .

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIFeyv0OWVVsj_YQJGNuX_G0lcltvg7GAOKahKPeM_RlccMA/viewform?c=0&w=1
Nasz profil na Facebook
Notecki Szlak turystyczny